Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2014.07.29. 08:02 lhi

Eretnek közel-keleti szendvics

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: saláta szendvics lepénykenyér közel-keleti ételek nagyon egyszerű kaják

eretnek_szendvics.jpgHozzávalók (2 db=1 könnyű étkezés): 
- 2 lepénykenyér (vagy kb. 10 dkg liszt, só és víz)
- 2 szelet füstölt/szárított sonka
- 2 nagy salátalevél,
- esetleg még más zöldség (itt: pár szelet retek)
- 1 főtt tojás
- 1-2 ek hummusz, ajvár, Philadelphia sajt vagy valami hasonló kence
- 2 kk majonéz

A bolti lepényt fél percre bedobjuk a mikróba (100%-nál). Kivesszük, megkenjük hummusszal vagy valami egyébbel (én pl. Philadelphia krémsajttal is szeretem), ráhelyezünk egy szelet sonkát, egy kis salátát és a felszeletelt tojás felét, és a tojáshoz egy kis majonézt nyomunk (az elrendezést lásd a fotón), majd az egészet amolyan tortilla wrap/török gyros módjára összehajtogatjuk (azaz a kenyér tojás alatti részét felhajtjuk, majd jobbról és balról egy-egy harmadnyit középre hajtunk). 
"Eretnek" attól lesz, hogy közel-keleti vallásokban tiltott disznóhúsból készült sonkaszelet kerül bele a közel-keleti lepénybe ;-). 
Aki házilag szeretne lepénykenyeret készíteni: lisztből és vízből némi só hozzáadásával (kb. fél tk só negyed kiló lisztre) pizzatészta állagú tésztát készítünk, fél-egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk és nagyon forró sütőben vagy serpenyőben percek alatt kisütjük. Sem zsiradék, sem élesztő nincsen benne. 

Persze a szendvics tartalma a végtelenségig variálható, lehet húsmentes vagy akár vegán is: hummusz, egy kis saláta, egy kis újhagyma, egy kis paradicsom, és kész. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása