Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2014.11.09. 19:50 lhi

Olasz jellegű csicseriborsóleves

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: egytálétel főétel csicseriborsó olasz kaja mediterrán ételek

csicseriborso_egytal.jpgHozzávalók: 
20 dkg száraz csicseriborsó (vagy kb. 40 dkg konzerv)
5-6 szelet baconszalonna (elhagyható, ill. bővíthető slasicciával)
2-3 ek olívaolaj
1 hagyma
1 ek liszt
kb. 25-30 dkg szárzeller
1 sárgarépa (kb. 8 dkg)
víz (kb. 1,5 l)
só, bors
kb. 10 dkg levestészta (pl. lúdgége)

Valami kemény sajtféle (parmezán, pecorino). 

Ha száraz csicserivel dolgozunk, megfőzzük (jó 1 óra, ne sózzuk), ha konzervet használunk, öntsük le a folyadékot és szűrőben öblítsük át a borsót. 
- Feldaraboljuk és nagyjából kisütjük a szalonnát egy kevés olajon, rádobjuk a felkockázott hagymát és azt üvegesre pároljuk.
- Közben meghámozzuk és kb. 4 mm-esre karikázzuk a sárgarépát, és hasonló méretűre szeljük a zellert.
- Rádobjuk a sárgarépát, 2 percig pároljuk, rádobjuk a zellerszárat és kissé megfonnyasztjuk.
- A lábosban lévő cuccra rászórjuk a lisztet, megkeverjük, és ráöntünk kb. 1,5 l vizet.
- Rádobjuk a csicseriborsót és megsózzuk, kb. 15-20 percig főzzük.
- Amikor nagyjából megfőtt, rádobjuk a tésztát (előtte pótoljuk a vizet, ha szükséges) és megfőzzük (a lúdgégének úgy 10 perc azért nem árt).
A sajtot a végén szórjuk rá (lereszelve).

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása