Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2015.11.22. 22:28 lhi

Lotaringiai lepény (Quiche Lorraine) - vagy valami hasonló

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: tészták francia konyha sós sütemények sütőből

quiche.jpgHozzávalók (28 cm átmérőjű piteforma): 
Tészta: 
25 dkg liszt
12,5 dkg hideg vaj
1/2 kk só
0,8 cl víz

Töltelék: 
10 dkg szalonnakocka
4 tojás
2 dl tejföl
(1 póréhagyma - így finomabb, de nem ortodox)
só, bors

A tésztához a sót rászórjuk a lisztre, majd rákockázzuk a hideg vajat és gyorsan összedolgozzuk az egészet, amennyire lehet (simítsd rá a vajat a lisztszemcsékre). Amikor már viszonylag morzsás, hozzáaadjuk a vizet (inkább kevesebbet, mint többet) és simára gyúrjuk a tésztát. Ne gyúrjuk túl, mert kemény lesz! A tésztát berakjuk a hűtőbe kb. fél órára. 
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy tálban felverjük a tojásokat, hozzákeverjük a tejfölt, egy kicsit megsózzuk-megborsozzuk, a póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a baconkockákkal együtt (ennek egy részét soknával pótoltam, mert annak kezdett lejárni a szavatossági ideje) hozzákeverjük a tojásos masszához. A piteformát bevajazzuk-lisztezzük, a tésztát kivesszük a hűtőből és kinyújtjuk kerekreúgy, hogy átmérője kb. 2,5 cm-vel nagyobb legyen a forma átmérőjénél. Betesszük a tésztát a formába, megszurkáljuk az alját, ráöntjük a tölteléket és kb. fél óra alatt megsütjük.  

quiche2.jpg

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása