Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2015.12.11. 21:26 lhi

Fullextrás madársaláta

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: saláta tojás gyors főétel szingli adag

madarsali.jpgHozzávalók (1 személyre):
5 dkg madárbegysaláta
Öntet: 
1 főtt tojás
2 ek baconkocka
1/8 közepes méretű hagyma
kb. 1 ek olaj
kb. 1 ek sűrített tej/tejszín/tejföl/tej/joghurt
kb. 1/2 ek ecet
kb. 1/2 ek mustár

Ahhoz képest, hogy "csak" egy saláta, kissé mosogatós, de azért nem olyan vészes.
Ha még nyers a tojásunk, feltesszük főzni. 
A bacont beledobjuk egy serpenyőbe, alágyújtunk (kis láng), közben felkockázzuk a hagymát és a baconhez dobjuk. sütögetjük, időnként kavargatjuk, és amikor kisült a bacon zsírja és megsült a hagyma, elzárjuk a gázt.
Közben remélhetőleg megfőtt a tojás, amiről leöntjük a főzővizet és a helyére minél hidegebb vizet öntünk. 
Megmossuk a salátát, lecsepegtetjük és egy levesestányérba dobjuk.
A serpenyőbe öntjük az öntet többi alkotóelemét (vigyázat. ha sűrített tejet használsz, sajátos édeskés íze lesz az öntetnek, tehát ha ezt utálod, akkor inkább tejfölt vagy joghurtot használj) és jól összekeverjük a baconos-hagymás zsírral. 
Meghámozzuk és felkockázzuk a tojást, rádobjuk a salátára, az egészre ráborítjuk a serpenyő tartalmát. 

Tipp: A tojást és az öntetet azért ne tűzforrón borítsuk a salátára (már ha nem blansírozott salátát szeretnénk fogyasztani). 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása