Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2012.12.16. 17:50 lhi

Gombás tészta

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: vega gomba főétel tészták nagyon egyszerű kaják

gombasteszta.jpgHozzávalók:
(kb. 2 adag)
kb. 15-20 dkg száraztészta
1 ek olaj
1/2 (kisebb) hagyma
1-2 szelet paprika (kb. 5 dkg, a piros kaliforniai mutat a legjobban)
1-2 kk mustár
bors,
(ha van, 1 tk világos szójaszósz is mehet bele)
1 kis doboz tejföl (vagy tejszín)

- Feltesszük a tésztavizet főni, nekilátunk a szósz elkészítésének, és menet közben, amikor felforr a víz, megsózzuk (kb. 1 ek sóval) a vizet és beledobjuk a tésztát.
- Cikkekre vágjuk a hagymát (fel is kockázhatjuk, ha úgy jobban szeretjük), és kb. 8 mm-es kockákra vágjuk a paprikát.
- Egy serpenyőben (kb. 24 cm átmérőjű) felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a hagymát, kicsire vesszük a lángot, mellédobjuk  paprikakockákat és üvegesre pároljuk a hagymát. Közben leöntjük a konzervről a lét.
- Amikor szép átlátszó a hagyma és a szélei pirulni kezdenek, rádobunk 1-2 kk mustárt, összekeverjük, áttesszük a serpenyőt nagy lángra és ráöntjük a gombát. Kevergetjük-pirítgatjuk, szárazon sütögetjük.
- Ráöntjük a tejfölt, felforrósítjuk, rátekerünk egy kis borsot és összekeverjük az időközben remélhetőleg megfőtt tésztával. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása