Hozzávalók (2 adag):
30 dkg új, tavaszi káposzta (1 kisebb fej fele)
3 nagyobb krumpli
kisebb hagyma fele
némi semleges ízű olaj
1 ek világos szójaszósz
1 tk só
Meghámozzuk és nagy kockákra vágjuk a krumplit. A fél káposztát felnegyedeljük úgy, hogy hossztengelyéhez képest egyszer hosszban és egyszer keresztbe felszeljük. A hagymát cikkekre vágjuk.
Egy sütésre alkalmas tál alját kiolajozunk, belehelyezzük a zöldségeket, enyhén megsózzuk (a szójaszósz is sós), meglocsoljuk kb. 1 ek világos szójaszósszal (ne használjunk sötétet, mert csúnyán fog kinézni a végeredmény) és szűk 1 ek olajjal (hogy ne száradjon ki a krumpli). Betoljuk a sütőbe és megsütjük (kb. fél óra 150 fokon).