Hozzávalók (adagonként):
1 héjában főtt krumpli (na erre jó a svájci vacsora)
kevés olaj
1/3 zacskó előre elkészített saláta
1/2 paradicsom
Öntet:
1 kk mustár
1 ek olaj
1/2 ek fehérborecet
Nagyon szeretem a salátát, dehát nem egy laktató kaja, ezért kell mellé valami szénhidrát. Sült krumplit salátán akkor láttam, amikor a tavasszal Katival és Olgával ebédeltünk.
- Meghámozzuk a főtt krumplit és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
- Egy kis serpenyőben felhevítünk egy kis olajat, rádobjuk a krumplikockákat és átpirítjuk őket (mellédobhatunk egy kis hagymát is). Rászórunk egy csipet sót.
. Elrendezzük a salátát egy levesestányéron és mellészelünk pár cikk paradicsomot (ha van kéznél, jöhet még pár szem fekete olívabogyó is).
- A salátaöntetet kis befőttesüvegben érdemes elkészíteni: beledobod a hozzávalókat, lezárod az üveget és jól összerázod. (Így jól eláll pár napig a hűtőben, szóval lehet előredolgozni.)
- Rászórjuk a krumplikockákat a saláta közepére (eddigre már lehűltek annyira, hogy nem fonnyasztják meg teljesen a salátát), rálocsoljuk az öntetet a salátára, és kenünk mellé egy vajaskenyeret.