Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2013.10.06. 19:31 lhi

Pizza, megint (ezúttal vékony és fehér)

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: paradicsom cukkini pizzafélék

pizza01.jpgHozzávalók (2 nagy, kerek, vékony pizza):
30 dkg liszt 
fél élesztőpor
1 ek olívaolaj
1 kk só
víz (kb. 2 deci)
Feltétnek: 
2 nagyobb paradicsom
1/2 nagy cukkini
4 púpos ek tejföl
1,5-2 mozzarella

Nem a leggyorsabb kaja, mert a tésztának min. félórát azért nem árt kelnie... 
1. A lisztet összekeverjük az élesztőporral és a sóval, ráöntünk némi vizet és egy kis olajat, és simára gyúrjuk (a vizet fokozatosan adagoljuk, mert változó, mennyit igényel az adott típusú és évjáratú liszt). Hagyjuk megkelni (min. fél óra, de persze az a szabályos, ha hagyjuk, hogy kb. egy óra alatt a duplájára megkeljen...).
2. Begyújtjuk a sütőt és felhevítjük - ha van olyanunk - a pizzakövet. Sima tepsiben is jó lesz, de a kövön ropogósabbra sül meg a tészta, és gyorsabban is. Cserében macerásabb rájuttatni az előkészített pizzát a forró kőre...
3.  Vékonyra felszeleteljük a cukkinit és a paradicsomot, valamint a mozzarellát (a zsírosabb mozzarellára utazzunk, az finomabb). 
4. Megfelezzük a tésztát, az egyik felét megfelelő méretűre kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, megrakjuk a zöldségek felével és rászórjuk a sajt felét. 
5. Betoljuk a minél forróbb sütőbe és megsütjük. 2 perccel mielőtt megsült, előkészítjük a másik pizzát (azért nem hamarabb, mert akkor átázik a tésztája). Amíg a második sül, megesszük az elsőt pl. egy adag zöldsalátával és egy pohár vörösborral. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása