Hozzávalók (kb. 1 tepsi/30 db)
5 dkg vaj
8 dkg cukor
1/2 cs. vaníliás cukor
1 tojás
10 dkg tejföl
1 ek rum/pálinka/likőr/tej
25 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
10 dkg aszalt vörösáfonya vagy mazsola
Elővesszük a vajat és beáztatjuk a vörösáfonyát rumba, pálinkába (vagy limoncelloba), majd megkávézunk.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kikeverjük a vajat a cukorral, belekeverjük a vaníliás cukrot és a tojást, majd a tejfölt és az 1 ek folyadékot is, hozzáadjuk a lisztet a sütőporral és az áfonyát/mazsolát. Sütőpapíros tepsire nagyobb halmokat kanalazunk és 20 perc alatt készre sütjük.
Persze ez a recept is variálható... a vörösáfonya helyett mehet bele csokidarab, vaníliás cukor helyett citrom- vagy narancshéjjal is lehet ízesíteni a tésztáját.