Hozzávalók (2-3 adag):
- némi olaj vagy egyéb zsíradék
- fél vöröshagyma
- két kisebb sárgarépa
- egy cukkini
- két paradicsom
- 3 dl víz
- fél ek só
- 2 dl kuszkusz
- Felkockázzuk a hagymát, olajon közepes lángon üvegresre pirítjuk.
- Közben meghámozzuk és kb. 4 mm-esre szeljük a sárgarépát és a hagymához dobjuk, kicsit párolgatjuk.
- Hosszában felnegyedeljük, majd 5 mm-esre vágjuk a cukkinit, szintén bedobjuk, és az egészet majdnem készre pároljuk. Ha kell, mehet alá egy kis víz.
- Cikkekre vágjuk a paradicsomot (hatodoka vagy nyolcadokra).
- Feltekerjük a lángot, ráöntjük a vizet, belekeverjük a sót, ráöntjük a kuszkuszt, beledobjuk a paradicsomot, összekeverjük, mihelyt felforrt a víz, minimálisra vesszük a lángot és hagyjuk, hogy a kuszkusz magába szívja a vizet és megpuhuljon.