Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2019.02.24. 09:48 lhi

Póréhagymás pogácsa

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: piknik laktózmentes sós sütemények bulikaja sütőből

porehagymas_pogi1.jpgHozzávalók:
40 dkg liszt
1 zacskó száraz élesztő
1 csipet cukor
bő 0,5 dl olívaolaj
1 kk só
1,5-2 dl víz
1 nagy szál póréhagyma
kb. 0,5 dl napraforgóolaj
durva szemű só a tetejére

A liszt közepébe medret csinálunk, beleszórjuk az élesztőt és a csipetnyi cukrot, ráöntünk kb. 2-3 cl vizet és az ujjunkkal összekeverjük (egy kis lisztet is belekeverünk a "vulkán" széléről), kb. 10 percig állni hagyjuk. Beleszórjuk a sót és az olajat, és a vizet hozzáadagolva tésztát gyúrunk - akkor kész, amikor lágy, de már nem ragad és elválik az edény falától. Letakarjuk és egy-másfél órát kelni hagyjuk valami kellemesen meleg helyen. 
A pórét megpucoljuk-megmossuk, hosszában félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben a napraforgóolajon puhára pároljuk a pórét, megsózzuk és megborsozzuk. 
A megkelt tésztát kb. egy centis vastagságúra nyújtjuk, lehetőleg hosszúkás alakban. A középső harmadra rákenjük a póré felét, a tészta egyik oldalsó harmadát ráhajtjuk, erre rákenjük a póré másik felét (a serpenyő alján hagyjunk egy kevéske póréízű olajat a pogik tetejére) és ráhajtjuk a másik oldalt. Ezt a bucit kinyújtjuk kb. 1,5-2 cm-esre és kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejükre rákenjük a maradék olaljat, és megszórjuk durva szemű sóval. 
Még csak most gyújtjuk be a sütőt, hogy a kiszaggatott pogik sütés előtt még keljenek, míg kb. 180-200 fokosra melegszik a sütő. Nagyságrendileg kb. 20 perc alatt sülnek meg. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása