Hozzávalók:
2 ek vaj
20 dkg baconszalonna vagy egyéb húsos szalonna (elhagyható)
1 hagyma
2 dl hántolt árpa
1-1,5 l víz
1 ek só
pár szem bors
2 babérlevél
2 nagyobb sárgarépa
2 nagyobb gyökér
1 darab zellergumó,
1 darab karalábé
fél kelkáposzta (olyan közepes méretű)
2 ek liszt (vagy 1 ek ételsűrítő)
1 dl tejszín
Lényegében ugyanaz, mint a graubündeni árpaleves, és az elkészítése is azonos: a vajon megpároljuk a felkockázott szalonnát és a szintén felkockázott hagymát, rádobjuk az árpát, leöntjük vízzel és beledobjuk a sót és a fűszereket. Kb. 10-15 perc múlva mehetnek bele a felaprított leveszöldségek, és újabb pár perccel később a feldarabolt kelkáposzta (én a fél kelt harmadoltam, kivágtam a torzsát és keresztbe felcsíkoztam a káposztát). Amikor megfőtt (összesen kb. 40 perc kell az árpának), óvatosan beleszórjuk a lisztet/ételsűrítőt, felforraljuk, és belekeverjük a tejszínt.