Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2013.01.05. 08:36 lhi

Krumplis rántotta (parasztrántotta)

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: tojás egytálétel főétel nagyon egyszerű kaják burgonya/krumpli szingli adag

krumplisrantotta03.jpgHozzávalók (személyenként)
1-2 ek olaj
2 szelet baconszalonna (opcionális)
1/4 közepes hagyma
1-2 héjában főtt krumpli
kis zöldségmaradék (pár szelet cukkini, darabka padlizsán vagy paprika, fél paradicsom, vagy 1-2 ek fagyasztott zöldborsó vagy zöldhüvelyű zöldbab), de ha nincs, az sem baj
só, bors
2 tojás 

Feldaraboljuk a szalonnát, felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a szalonnát és néha megkeverve hagyjuk, hogy kisüljön belőle a zsír, közben vékony cikkekre vágjuk a hagymát és hozzádobjuk, néha megkeverjük, közben meghámozzuk, hosszában felnegyedeljük és kb. 4-5 mm-es szeletekre vágjuk a krumplit, bedobjuk, néha megkevergetjük. A kaját a serpenyő szélére toljuk és a közepébe dobjuk a zöldséget (cukkinit, padlizsánt a krumplinál vékonyabb szeletekre vágunk, paprikát olyan 1 cm-es kockákra vagy vékony csíkokra). Kevergetve sütögetjük, majd amikor megsült, ráütünk két tojást és szétkeverjük. Ha túl könnyűnek ítéljük az ételt, a tojás előtt közvetlenül némi felaprított sajttal dúsíthatjuk. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása