Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2013.09.01. 14:34 lhi

Tajvani hárombögrés csirke (san bei ji)

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: csirke ázsia rizs főétel tészták

tajvani_csirke_san_bei_ji.jpgHozzávalók (3-4 adag): 
3-4 ek szezámolaj
kb. 3 dkg friss gyömbér
10 db közepes méretű fokhagymagerezd (igen, ennyi, és nem, nem lesz ettől fokhagymaízű)
50 dkg csirkemell
3-4 ek rizsecet vagy rizsbor
3-4 ek világos szójaszósz

Attól "hárombögrés" (illetve pontosabban "hárompoharas"), hogy egyenlő arányban kell bele szójaszósz, rizsbor és szezámolaj, de én persze nem akkora mennnyiséget szoktam belőle készíteni, hogy ennyi szósz kelljen rá. A hozzávalókat nagyobb szupermarketekben lehet kapni, és fontos, hogy a szójaszósz világos ("light") legyen (a feliratot figyeld, mert ránézésre a világos szójaszósz is sötét), mert a sötét/érlelt nem alkalmas erre az ételre. Lehet egyébként kapni glutamátmentes szójaszószokat is. 
- Először feltesszük a köretet (rizst vagy tojásos szalagmetéltet), hogy elkészüljön, mire a hús megsül. 
- Megpucoljuk a gyömbért és a fokhagymát, a gyömbért vékony szeletekre vágjuk, és ha nagyok a fokhagymagerezdek, félbevágjuk őket. A húst vékony falatokra vágjuk. 
- Becsukjuk a konyhaajtót és bekapcsoljuk a szagelszívót, ha van olyanunk, mert a szezámolaj elég intenzív illatú. 
- Nagy serpenyőben/wokban felforrósítjuk a szezámolajat és zsemleszínűre sütjük benne a fokhagymát és a gyömbért, majd rádobjuk a húst és nagyon nagy lángon megsütjük. (Ha nincs elég nagy lángunk, akkor adagonként süssük meg a húst - nem szabad, hogy levet eresszen!) 
- Ráöntjük a rizsbort/rizsecetet, majd fél perccel később a világos szójaszószt és nagyon röviden összeforraljuk az egészet. Ne főzzük/pároljuk hosszan, mert akkor gumis állagú lesz. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása