Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2014.07.28. 08:21 lhi

Cukkinis-tejszínes spagetti

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: tészták mediterrán ételek nagyon egyszerű kaják

cukkinis-paprikas-spagetti.jpgHozzávalók (3 nem túl nagy adag): 
25 dkg spagetti
1 kisebb cukkini (vagy egy nagyobb fele)
1 piros kalifoniai paprika harmada
fél hagyma
olívaolaj a zöldségek párolásához
1,5-2 dl tejszín (20%-os)
ízlés szerint parmezán/grana padano vagy hasonló, tésztára való keménysajt

Felforraljuk a tészta főzővizét, megsózzuk és amikor lobogva forr, beletesszük a tésztát és villával megkeverjük, hogy ne tapadjanak egymáshoz a darabok. Amikor újból felforrt a főzővíz, kisebbre vesszük a lángot. 
Közben megpucoljuk és vékony cikkekre vágjuk a hagymát, előveszünk egy nagy serpenyőt, beleteszünk egy kis olajat, alágyújtunk, és amikor az olaj felforrósodott, rádobjuk a hagymát és csökkentjük a lángot. Megmossuk a cukkinit és a paprikát. A cukkinit vékony (kb. 2 mm-es) karikákra vágjuk (előtte hosszában félbe is vághatjuk), a paprikaharmadot is vékonyan felcsíkozzuk. Utóbbit egyből a hagyma mellé dobjuk és együtt tovább sütjük/pároljuk (úgy pároljuk, hogy ne égjen oda, de elég forró legyen a serpenyő, hogy ne eresszen vizet).
Amikor a két keményebb zöldség félig megpárolódott, mellétesszük a zucchiniszeleteket és tovább pároljuk (közben azért kevergessük néha kicsit meg egy falapáttal vagy rázzuk meg a serpenyőt). 
Nézzük meg, megfőtt-e a tészta, és ha igen, öntsük le róla a vizet. 
Amikor a cukkini is átsült, vegyük nagyobbra a tüzet, öntsük a tejszínt a serpenyőbe, borítsuk bele a tésztát, kicsit keverjük össze és hagyjuk összemelegedni, majd tálaljuk. 


komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása