Hozzávalók:
(fejenként)
1 ek olaj (napraforgó)
5 dkg hagyma
25-30 dkg krumpli
1 kk paprika
1 kk só
víz
(esetleg egy darab paprika)
1 kk Édes Anna vagy ajvár
1 kb. 4 cm-es kolbász (ha nem vagyunk vegák)
Könnyen elkészíhető, gyors, olcsó. Meg finom.
1. Felkockázzuk a hagymát kb. 3 mm-es kockákra.
2. Felkockázzuk a krumplit kb. 3 cm-es darabokra.
3. Az olajban üvegesre pirítjuk a hagymát.
4. Lehúzzuk a lábost a tűzről rászórjuk a paprikát.
5. Belekeverjük a krumplit, visszatesszük a tűzre, beleöntünk annyi vizet, hogy épp ellepje, rádobjuk a sót (és a felszeletelt paprikát), megfőzzük.
6. Amikor már majdnem megfőtt (kb. negyed órával-húsz perccel később), belekeverjük az ajvárt/paprikakrémet és belekarikázzuk a kolbászt (4-5 mm-es karikákat vágjunk).