Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2012.12.04. 23:38 lhi

Paprikáskrumpli

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: egytálétel főétel burgonya/krumpli

paprikaskrumpli02.jpgHozzávalók:
(fejenként)
1 ek olaj (napraforgó)
5 dkg hagyma
25-30 dkg krumpli
1 kk paprika
1 kk só
víz
(esetleg egy darab paprika)
1 kk Édes Anna vagy ajvár
1 kb. 4 cm-es kolbász (ha nem vagyunk vegák)

Könnyen elkészíhető, gyors, olcsó. Meg finom.  
1. Felkockázzuk a hagymát kb. 3 mm-es kockákra. 
2. Felkockázzuk a krumplit kb. 3 cm-es darabokra.
3. Az olajban üvegesre pirítjuk a hagymát.
4. Lehúzzuk a lábost a tűzről rászórjuk a paprikát. 
5. Belekeverjük a krumplit, visszatesszük a tűzre, beleöntünk annyi vizet, hogy épp ellepje, rádobjuk a sót (és a felszeletelt paprikát), megfőzzük.
6. Amikor már majdnem megfőtt (kb. negyed órával-húsz perccel később), belekeverjük az ajvárt/paprikakrémet és belekarikázzuk a kolbászt (4-5 mm-es karikákat vágjunk). 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása