Hozzávalók:
25 dkg fagyasztott spenót
25 dkg juhtúró
2-3 gerezd fokhagyma
egy kis bors és só
- A fagyasztott spenótot betesszük egy szűrőbe (ne tésztaszűrőbe, hanem egy finomabb dróthálósba), ezt ráhelyezzük egy tálra és hagyjuk kiolvadni a spenótot. Így az olvadás során egyből kifolyik a felesleges víz.
- A fokhagymát átnyomjuk a fokhagymaprésen, vagy ha nincs olyanunk, akkor apróra felvágjuk és a kés lapjával szétnyomkodjuk.
- Összekeverjük a spenótot a juhtúróval és a fokhagymával, megkóstoljuk, és szükség esetén megsózzuk-megborsozzuk (hogy mennyi kell, az a juhtúrótól függ, tehát ne kérdezzétek).
Érdemes 1 napig "érlelni" a hűtőben.
A nagyon szorgalmasak persze kicsit megpiríthatják a fokhagymát kevés olajon és átsüthetik rajta a spenótot, mielőtt összekeverik a túróval, de szerintem felesleges ennyit mosogatni.