Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2013.02.23. 14:06 lhi

Zöld kence (szendvicskrém)

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: vega szendvicskrém bulikaja nagyon egyszerű kaják

spenotosjuhturos01.jpgHozzávalók:
25 dkg fagyasztott spenót
25 dkg juhtúró
2-3 gerezd fokhagyma
egy kis bors és só 

- A fagyasztott spenótot betesszük egy szűrőbe (ne tésztaszűrőbe, hanem egy finomabb dróthálósba), ezt ráhelyezzük egy tálra és hagyjuk kiolvadni a spenótot. Így az olvadás során egyből kifolyik a felesleges víz. 
- A fokhagymát átnyomjuk a fokhagymaprésen, vagy ha nincs olyanunk, akkor apróra felvágjuk és a kés lapjával szétnyomkodjuk. 
- Összekeverjük a spenótot a juhtúróval és a fokhagymával, megkóstoljuk, és szükség esetén megsózzuk-megborsozzuk (hogy mennyi kell, az a juhtúrótól függ, tehát ne kérdezzétek).

Érdemes 1 napig "érlelni" a hűtőben.
A nagyon szorgalmasak persze kicsit megpiríthatják a fokhagymát kevés olajon és átsüthetik rajta a spenótot, mielőtt összekeverik a túróval, de szerintem felesleges ennyit mosogatni.

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása