Hozzávalók:
1 ek olaj
2 kacsacomb
1/2 nagy hagyma (vagy 1 egész kisebb)
1/2 alma
max. 1/2 deci víz
só, bors, 3-4 szem szegfűszeg/borókabogyó/szegfűbors (utóbbi esetén nem kell külön borsozni).
- Egy kb. 25-30 cm átmérőjű sütőtálba (amely bírja a hőt és nincs rajta olvadó műanyag) beleöntjük az olajat.
- Félbevágjuk a combokat (az ízületnél, ott, ahol hajlik), így 4 darabot kapunk. Ezeket leöblítjük, és az összes oldalukat megsózzuk-megborsozzuk.
- A combdarabokat belehelyezzük a tálba, a hagymát és az almát cikkekre vágjuk, ezeket rászórjuk a combokra, ráöntünk egy kis (fél deci) vizet és az egészet lefedjük alufóliával.
- A tálat beletóljuk a hideg sütőbe és begyújtjuk a sütőt (vagy bekapcsoljuk kb. 180 fokra).
- Kb. 1 óra alatt sül meg, de olyan 40 perc után nézzünk rá, nem sül-e túl erősen és van-e egy kis lé az alján (ha nincs, és porcelán- vagy üvegtálban sütünk, akkor meleg vizet öntsünk bele, vagy csak óvatosan és lassan csorgassuk rá hideget, hogy ne pattanjon szét a tál). Ha ropogós tetejét szeretnénk, akkor a 40 perces ellenőrzés után ne tegyük vissza az alufóliát.
Úgy vedd le az alufóliát, hogy a kicsapódó forró gőz ne égessen meg.