Hozzávalók 1 személyre:
kevés olaj
2 szelet bacon (elhagyható)
egy közepes hagyma negyede
1 nagyobb vagy két kisebb szem héjában főtt krumpli
2 ek zöldborsó (befőtt, de lehet mirelit is)
2 tojás
só, bors
Mint minden rántotta-változat, ez is gyors, egyszerű, és egyszerre könnyű és laktató.
Felcsíkozzuk a bacont, egyszemélyes serpenyőben egy kis olajon nagyjából kisütjük a zsírját (ne süssük teljesen ki, mert akkor a végére megszárad). Közben meghámozzuk és feldaraboljuk a krumplit és vékony cikkekre szeljük a hagymát, majd mind a kettőt rádobjuk a baconre (ahhoz, hogy a krumpli szép pirosra süljön, elegendő mennyiségű zsiradék kell, hogy legyen alatta). Ha már nagyjából megpirult a burgonya, rádobunk 2 ek befőtt zöldborsót (ha mirelitet használunk, akkor vagy olvasszuk fel előtte a mikróban, vagy tegyük a serpenyőbe még a krumpli előtt, és úgy állítsuk be a hőmérsékletet, hogy a vize azonnal elpárologjon, de ne égjen oda). a borsót hagyjuk 1-2 percig melegedni, majd sózzuk és borsozzuk meg az egészet, üssük rá a két tojást és kevergessük össze, hogy ne tükörtojás legyen az eredmény (nálam rendesebb háziasszony külön tálkában veri fel a tojást, de az plusz egy mosogatni való).