Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2014.07.27. 13:53 lhi

Svéd húsgolyó (burgonyás fasírt)

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: saláta svéd darált hús burgonya/krumpli

sved-husgolyo-salata.jpgHozzávalók (2 adag):
20 dkg darált hús (marha és sertés vegyesen a legjobb, a Spárban lehet 40 dkg-s kiszerelésben kapni)
10 dkg krumpli
negyed hagyma
kevés só, bors és szerecsendió
 olaj a sütéshez

Lényegében attól különbözik a fasírttól, hogy nem kenyérrel, hanem burgonyával lazítjuk. 
Meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük és enyhén sós vízben megfőzzük a krumplit (minél vékonyabbak a szeletek, annál gyorsabban főnek meg).
Nagyon apróra felkockázzk a hagymát.
Leöntjük a vizet és a krumplit villával (vagy krumplinyomóval) pürésítjük. 
Kézzel összedolgozzuk a hozzávalókat (tehetünk bele egy nyers tojást is, de nem muszáj) és golyókat formázunk (méret: a dió és a pingponglabda között félúton, de akár tetszés szerint). A golyók legyenek tömörek, azaz formázás közben nyomkodjuk össze. 
Serpenyőben közepesen forró olajban kisütjük. 

Én római salátával ettem. Erre most egy édes öntet került: 1 ek olaj, 1 ek fehérborecet, fél ek sürített tej. 

sved-husgolyo.jpg

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása