Hozzávalók (kb. 3 inkább kisebb adag)
1 kisebb padlizsán
1 hagyma
2 ek olaj (vagy vaj)
1 kaliforniai paprika negyede
16 dkg vöröslencse (azaz egy fél kiló harmada)
1 púpos ek currypor
1 kis doboz (165 ml) kókusztej
kb. 2 dl víz
só
Lényegében a spenótos vöröslencse mintájára megy, kivéve, hogy a padilzsánt a lencsével együtt párolni kell, mert több idő kell neki. Tehát:
Felkockázzuk a padlizsánt (kb. 2 centis kockákra), szűrőbe helyezzük, jól megsózzuk és hagyjuk picit állni (ha friss és zsenge, megspórolhatjuk ezt a lépést), felkockázzuk a hagymát és üvegesre pároljuk egy nagy serpenyőben vagy a wokban az olajon/vajon, közben felkockázzuk a paprikát is. Leöblítjuk a padlizsánt, leszűrjük, rádobjuk a hagymára és nagy lángon kicsit sütögetjük. Közben mehet rá a paprika is. Lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, rádobjuk a curryt és összekeverünk mindent, ráöntjük a kókusztejet és a vízet (inkább kevesebbet, és pótoljuk, ha kell), megsózzuk, lefedjük, és kb. 20 perc alatt kis lángon megfőzzük.