Hozzávalók:
fél kg padlizsán
bő 1 ek szójaszósz (én világosat használok, abból valamivel több kell, a sötét viszont jobban elszínezi az ételt)
1 kk halszósz (vagy kicsivel több szójaszósz)
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
fél kk csilipehely vagy édes Anna
1 kk szezámolaj
(1 ek szezámmag, megpirítva és összetörve)
A padlizsánt hosszában felnegyedeljük, majd keresztbe kb. 5-7 centisre vágjuk, megmossuk, csatakosan egy tányérra helyezzük, és saját gőzében kb. 15 percig pároljuk a mikróban.
Közben felaprítjuk a fokhagymát és az újhagymát és egy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval.
A megpárolódott padlizsánt hagyjuk kihűlni, majd az egyes darabokat kézzel hosszában kb. fél centi vastagságú csíkokra tépjük és bedobjuk a szószba. Az egészet összekeverjük és pár percig állni hagyjuk.
Az eredeti recept itt tekinthető meg (aki nem értette, hogyan kell csíkokra tépni, az nézze meg), de ez csípősebb (több a fokhagyma és a csili): https://www.youtube.com/watch?v=763VL30t8vg