Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2018.05.20. 21:47 lhi

Házi májkrém

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: máj kence hidegkonyha olasz kaja bulikaja

img_20180212_193605.jpg6 dkg vaj
1 nagyobb hagyma 
50 dkg csirkemáj
1 dl száraz bor 
kb. 5-8 ek olívaolaj
esetleg kb. 6 szardellafilé
só, bors, 2 babérlevél, 1 ek kapribogyó

Felaprítjuk a hagymát és a vaj felén vagy kb. 2 ek olajon üvegesre pároljuk. Közben megpucoljuk és felaprítjuk a csirkemájat és rádobjuk a hagymára. Kicsit pirítgatjuk, majd aláöntjük a bort, megborsozzuk, beletesszük a babérlevelet és lefedve kb. 15 percig pároljuk (ha nagyon száraz, aláönthetünk pár ek vizet). Összeturmixoljuk a májat a kívánt állagra (én picit darabosan szeretem), vagy villával szorgalmasan szétnyomkodjuk, hozzákeverjük a felaprított kapribogyót és a szardellafilét, és elkeverjük a maradék vajjal és annyi olívaolajjal, amennyit felvesz (ez attól is függ, mennyire darabosra hagytuk a májat, és mennyire száraz, ezért nehéz pontos mennyiséget mondani - mindenesetre kihűlve besűrűsödik, forrón tehát legyen híg). Érdemes 2-3 pici befőttesüvegekbe tölteni, mert így jobban áll el. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása