Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2013.01.07. 08:53 lhi

Magyaros kínai

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: csirke ázsia paprika zöldbab padlizsán rizs főétel cukkini brokkoli

kinai.jpgHozzávalók (2-3 adag):
1 csirkemell (lehet sertésből vagy marhából is, de utóbbi necces, mert ha nem vagyunk elég ügyesek és túlsütjük, rágós lesz)
1 ek étkezési keményítő vagy liszt
kb. 2 ek olaj (nem olíva, és olyan, ami jól bírja a hőt)
1/2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
egy kb. 1 cm-es darab gyömbér, ha van
1 ek Édes Anna
1 ek sötét szójaszósz (dark)
2-3 marék zöldség (fagyasztott zöldhüvelyű zöldbab vagy brokkoli (félbevágva), vagy friss cukkini, vagy sárgarépa, vagy akármi)

- Feldaraboljuk a csirkemellet: "szintben" félbevágjuk, hosszában kettévágjuk és keresztbe kb. 5 mm-es csíkokra szeljük. Összekeverjük a keményítővel (ennek hiányában sima liszttel) és pár percig állni hagyjuk. 
- Közben elkészítjük a köretet: szalagmetéltet főzünk ki (kb. 8 dkg/fő), vagy bevágjuk a rizst a mikróba (aki autentikusan akarja: só nélkül, mert a főétel elég sós). 
- Feldaraboljuk a hagymát, apróra vágjuk a fokhagymát, vékonyra (1 mm-esre) szeleteljük a gyömbért és gyufaszálnyinál kicsit vastagabb csíkokra aprítjuk a zöldséget, ha az cukkini vagy répa. 
- A wokban vagy ha nincs ilyenünk, a legnagyobb serpenyőnkben a legnagyobb lángon felforrósítjuk az olajat - gőzölöghet, de épphogy ne füstöljön. Beledobjuk a húst és nagyon forrón, kevergetve hirtelen átsütjük. 
- Oldalra toljuk a húst, hajszálnyival lejjebb vesszük a lángot és a serpenyő közepén kevergetve megsütjük a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. 
- Rádobjuk az Édes Annát és a szójaszószt és keverünk rajta egyet. 
- Feltekerjük a lángot, hagymákat a hús mellé toljuk és a közepére dobjuk a zöldséget, amelyet kevergetve megsütögetünk. Egy picit lejjebb vehetjük a lángot, és ha nagyon száraz, öntetünk alá egy kis vizet. 
- Ha minden megsült, mehet alá egy kis (féldeci) víz, hogy szószunk is legyen. Ha a víz is felforrt, kész a kaja. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása