Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
kb. 2-3 ek tejszín
1 ek rum (vagy Whisky)
kb. szűk 1 ek cukor
Szombaton hagyományos karácsony előtti palacsintapartinkat tartottuk, amire rumos tölteléket szoktam készíteni:
Hagyjuk felengedni a fagyasztott gesztenyepürét (lehetőleg olyan vegyünk, ami nem babból áll és nincs benne sem édesítőszer, sem egyéb ízesítés), villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a rumot, fél ek cukrot és 1-2 ek tejszínt és megkóstoljuk, hogy elég édes-e. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kb. olyan sűrű legyen, mint a majonéz. Jót tesz neki, ha kicsit állni hagyjuk.
Kati ricottávval keverte a túrótöltelékét, amitől nagyon finom krémes lett, a palacsintát Zoli készítette és sütötte.