Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2012.12.24. 08:08 lhi

Pelyhes csoki

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: csokoládé édesség

a_csoki.jpgHozzávalók
(kb. 24 darab)
20 dkg étcsoki
5 dkg vaj vagy jobbfajta sütőmargarin
kb. 7 dkg kukoricapehely (sima Cornflakes, ízesítés nélkül)
kb. 1 ek porcukor- A csokit (azért ne tortabevonóval próbálkozzatok, én a Szerencsi-féle Szerecsent szoktam konyhai célokra használni) széttörjük, a vajjal együtt fémtálba dobjuk és vízgőz felett óvatosan hagyjuk felolvadni (egy kb. 20 cm átmérőjű lábasba kb. 2 cm vizet töltünk és a lehető legkisebb lángra helyezzük [így kicsit lassabb, de nem fogjuk túlhevíteni], erre tesszük rá a tálat, amelynek az alja lehetőleg ne érjen a vízbe). Felesleges olvasztás közben piszkálni a cuccot, de ne hagyjuk túlhevülni.
- Közben alufóliát (kb. 30 cm-nyit) helyezünk egy tepsire, deszkára vagy hasonló méretű mozgatható sík felületre. 
- Amikor a csoki megpuhult, simára keverjük egy műanyag fakanállal (a fából való valószínűleg magába szívott némi hagymaszagot, erre meg most nincs szükségünk), beleszórjuk a kukoricapelyhet és összekeverjük a csokival, lehetőleg úgy, hogy ne nagyon törjük szét. 
- Kávéskanál segítségével kb. diónyi halmokat ültetünk az alufóliás deszkára és hűvös, édesszájúaktól védett helyen hagyjuk megszáradni-megdermedni. 
- Fogunk egy száraz kisebb szűrőt, beleteszünk kb. 1 ek porcukrot és meghintjük vele a megszáradt pralinékat. 

Eléggé eteti magát. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása