Hozzávalók
(kb. 24 darab)
20 dkg étcsoki
5 dkg vaj vagy jobbfajta sütőmargarin
kb. 7 dkg kukoricapehely (sima Cornflakes, ízesítés nélkül)
kb. 1 ek porcukor- A csokit (azért ne tortabevonóval próbálkozzatok, én a Szerencsi-féle Szerecsent szoktam konyhai célokra használni) széttörjük, a vajjal együtt fémtálba dobjuk és vízgőz felett óvatosan hagyjuk felolvadni (egy kb. 20 cm átmérőjű lábasba kb. 2 cm vizet töltünk és a lehető legkisebb lángra helyezzük [így kicsit lassabb, de nem fogjuk túlhevíteni], erre tesszük rá a tálat, amelynek az alja lehetőleg ne érjen a vízbe). Felesleges olvasztás közben piszkálni a cuccot, de ne hagyjuk túlhevülni.
- Közben alufóliát (kb. 30 cm-nyit) helyezünk egy tepsire, deszkára vagy hasonló méretű mozgatható sík felületre.
- Amikor a csoki megpuhult, simára keverjük egy műanyag fakanállal (a fából való valószínűleg magába szívott némi hagymaszagot, erre meg most nincs szükségünk), beleszórjuk a kukoricapelyhet és összekeverjük a csokival, lehetőleg úgy, hogy ne nagyon törjük szét.
- Kávéskanál segítségével kb. diónyi halmokat ültetünk az alufóliás deszkára és hűvös, édesszájúaktól védett helyen hagyjuk megszáradni-megdermedni.
- Fogunk egy száraz kisebb szűrőt, beleteszünk kb. 1 ek porcukrot és meghintjük vele a megszáradt pralinékat.
Eléggé eteti magát.