Hozzávalók:
2 egész csirkecomb
1 egész citrom
1 marék olívabogyó
olaj, só, bors
Ezt még május végén főztem - ennél kevesebb munkából nemigen lehet megoldani egy finom ebédet/vacsorát (már ha az ember nem mással főzeti meg, persze :)):
- kettévágjuk a csirkecombot (az ízületnél), megsózzuk és megborsozzuk,
- egy megfelelő méretű tepsibe (én egy kb. 27 cm-es szögletes jénait használok, ezért a biztonság kedvéért nem melegítem elő a sütőt) belelocsolunk egy kis olajat (olívával finomabb, de a sima napraforgó is megteszi),
- ráhelyezzük a 4 csirkedarabot, azokat kevés (fél ek) olajjal meglocsoljuk,
- a citromot jól megmossuk, kb. 3-5 mm-es karikára vágjuk és a csirkére szórjuk,
- betoljuk a sütőbe és kb. 3/4 órát sütjük. Akkor jó, amikor látjuk, hogy leválik a hús a csonttól.
Ha még egy "lustaasszonyos" köretet is választunk hozzá (kuszkus vagy mikrós puliszka, de én most krumplit készítettem), másra is marad időnk a hétvégén.