Hozzávalók (8 db):
8 kk csokikrém (az a fekete a DM-ből)
12,5 dkg (2,5 dl) ragacsos rizsliszt (a sima rizsliszt nem jó)
kb. 3 ek cukor
3,75 dk víz
étkezési keményítő
Az elkészítés tök egyszerű: összekeverjük a rizslisztet, a vizet és a cukrot (csomómentesre) és lefedve kb. 4-5 percre betesszük a mikróba (100%-on, közben esetleg egyszer átkeverjük). Egy gumis állagú masszát kapunk, amit forrón ráborítunk a keményítővel alaposan megszórt munkafelületre. A tésztát is megszórjuk keményítővel, forrón kézzel szétlapítjuk, késsel 8 darabra vágjuk és 1-1 kk csokimasszát helyezünk a közepébe. Alaposan megkeményítőzött kézbe vesszük, a négy sarkát meghúzgálva betakarjuk a tölteléket és az egészet gombóccá formáljuk. amikor kihűlt, leporoljuk róla a felesleges keményítőt.
Hagyományosan édesvörösbab-pasztát meg hasonlókat használnak tölteléknek, de "üresen" is lehet enni. sokszor agyonszínezik, de pl. lehet zöldtea-porral is színezni-ízesíteni. Nagyon menők fagyival töltik, amiben az a kihívás, hogy a tészta meleg, a fagyi meg ugye olvad... Én viszont azon gondolkodom, hogy ki kellene próbálni amolyan fúziós kombinációban, valami agyonfőzött (szebb megfogalmazásban "hagyományos készítésű") sűrű szilvalekvárral.
Hagyományosan így készítik: