Hozzávalók
(1 személyre):
5 dkg száraz csicseriborsó (vagy egy konzerv, de ebből nagy adag lesz)
1/2-1/4 hagyma (mérettől függően)
1 ek olaj
1/2 tv paprika vagy 1/4 kaliforniai paprika
1 ek garam masala (indiai fűszerkeverék)
1 méretesebb vagy 2 közepes paradicsom
A száraz csicseriborsó olcsóbb, de értelemszerűen némi tervezést igényel: előző este be kell áztatni, majd friss vízben megfőzni. Érdemes dupla adagot főzni, mert a másikból össze lehet dobni egy salátát.
Innentől viszont gyorsan kész a kaja: vékony cikkekre vágjuk a hagymát, felforrósítjuk az olajat, lejebb vesszük a tüzet és elkezdjük párolni a hagymát. Közben felcsíkozzuk a paprikát, a csíkokat félbevágjuk (vagy meghagyjuk egészben, ahogy tetszik) és a paprikát rádobjuk a már kissé megpárolt hagymára.
A paradicsomot is vékony cikkekre vágjuk (kb. 12-edekre), személyes preferenciák függvényében lehúzzuk róla a héját (ilyenkor télen azért kissé kemény).
A serpenyőben lévő cuccokra rászórjuk a garam masalát, ezt átforgatjuk, majd mehet rá a főtt csicseriborsó (főzőlé nélkül) és a paradicsom. Párolgatjuk-sütögetjük, amíg a paradicsom is átfő és a csicseriborsó átmelegszik.
Arra azért figyeljünk, hogy a fűszerkeveréket ne égessük oda, mert keserű lesz.