Hozzávalók
(1 személyre):
1/2 kis kínai kel (kb. 25 dkg, hosszában legyen elfelezve, ne keresztben)
1 tk só
1 kisebb kígyóuborka
1 tk szezámolaj
1-2 ek rizsecet
1 csipet cukor
Keresztben vékonyan felcsíkozzuk a kínai kelt. A hegyét kicsit szélesebb, az alját kissé vékonyabb csiokra szeljük, a torszáját persze kiszedjük. Bedobjuk egy szűrőbe, megszórjuk sóval, és a sót kissé belemasszírozzuk.
Az uborkát meghámozzuk (vagy sem), félbevágjuk, kiszedjük a magos részt és egy erre alkalmas eszközön csíkokra gyaluljuk.
Összekeverjük a szezámolajat, a rizsecetet és a cukrot.
Leöblítjük a kínai kelt, jól lerázzuk róla a vizet, akár kicsit ki is facsarhatjuk. berakjuk egy tálkába. az uborkacsíkokat lecsepegtetjük és összekeverjük a kínai kellel. Ráöntjük az öntetet, összekeverjük, és megesszük.
Persze le lehet cserélni a szezámolajat napraforgóolajra és a rizsecetet fehérborecetre, de akkor az öntet elveszti azt a kis egzotikus jellegét.