Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2014.01.25. 12:40 lhi

Uborkasaláta kínai kellel, kínai jellegű öntettel

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: saláta ázsia vega uborka kínai kel kevés hozzávalóból szingli adag

kinaikel-uborka.jpgHozzávalók
(1 személyre):
1/2 kis kínai kel (kb. 25 dkg, hosszában legyen elfelezve, ne keresztben)
1 tk só
1 kisebb kígyóuborka
1 tk szezámolaj
1-2 ek rizsecet
1 csipet cukor

Keresztben vékonyan felcsíkozzuk a kínai kelt. A hegyét kicsit szélesebb, az alját kissé vékonyabb csiokra szeljük, a torszáját persze kiszedjük. Bedobjuk egy szűrőbe, megszórjuk sóval, és a sót kissé belemasszírozzuk.
Az uborkát meghámozzuk (vagy sem), félbevágjuk, kiszedjük a magos részt és egy erre alkalmas eszközön csíkokra gyaluljuk.
Összekeverjük a szezámolajat, a rizsecetet és a cukrot.
Leöblítjük a kínai kelt, jól lerázzuk róla a vizet, akár kicsit ki is facsarhatjuk. berakjuk egy tálkába. az uborkacsíkokat lecsepegtetjük és összekeverjük a kínai kellel. Ráöntjük az öntetet, összekeverjük, és megesszük.

Persze le lehet cserélni a szezámolajat napraforgóolajra és a rizsecetet fehérborecetre, de akkor az öntet elveszti azt a kis egzotikus jellegét.

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása