Hozzávalók (1 adag):
1 doboz vörösbab (konzerv)
1 szál újhagyma
1 főtt tojás
öntet: 2 ek olaj, 1 ek fehérborecet, 1 kk mustár
bors
Ha nincs főtt tojásunk, nyers viszont van, akkor főzzünk meg egyet.
Keverjük össze az öntetnek valókat: ha van apró (kb. 1 dl-es) befőttesüvegünk, akkor abba öntsük bele a hozzávalókat, zárjuk be az üveget és rázzuk össze. Ha nincs, villával keverjük össze a salátás tálkánk alján.
A babot borítsuk egy szűrőbe és a csap alatt mossuk le róla azt a ragacsos befőtteslét. Csepegtessük le és keverjük össze a babot az öntettel.
Daraboljuk másfél centis kockákra a tojást, szeleteljük fel félcentis karikákra az újhagymát (aki hagymásan szereti, nyugodtan tegyen bele két szálat) és keverjük össze a babbal. Jót tesz neki, ha kicsit áll, de rögtön is meg lehet enni.