Hozzávalók (6 db):
1 csomag (500g) leveles tészta
kb. 20 dkg feta típusú sajt
2-3 szál újhagyma
kb. 20 db kapribogyó (a bimbó, nem a termés)
kevés tojás (ragasztáshoz és mázoláshoz)
Begyújtjuk a sütőt (kb. 200 fokra), elővesszük a nagy tepsit, és ráteszünk egy sütőpapírt vagy tepsiszilikont.
A leveles tésztát 2 db álló tájolású A4-es méretű (azaz 30 cm magas és 20 cm széles) lapra nyújtjuk ki, majd a két lapot éles késsel vízszintesen 3-3 felé vágjuk, így végül összesen 6 db 10 cm magas és 20 cm széles tésztacsík van előttünk.
A két újhagymát nagyon vékonyra karikázzuk.
A tojást beleütjük egy zárható tálkába úgy, hogy a sárgája ne sérüljön.
Visszatérünk a tésztához: rámorzsoljuk a fetát a tésztalapok bal oldalának a közepére (felesleges túlságosan elaprózni), és mindegyikre rádobunk egy kis hagymát és kapribimbót. A halom körüli tésztát körbeecseteljük tojásfehérjével, a tésztacsík jobb oldalával befedjük a töltelékes bal oldalt, és az egészet körbe jól összenyomkodjuk, hogy a töltelék majd ne folyjon ki.
A 6 batyut betepsizzük, a tojást felverjük és megkenjük vele a batyu tetejét. Kb. 20-25 perc alatt sülnek meg.