Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2015.06.28. 12:31 lhi

Fetás, kapribogyós batyu

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: vega sajt feta sós sütemények sütőből nagyon egyszerű kaják

fetas_batyu.jpgHozzávalók (6 db): 
1 csomag (500g) leveles tészta
kb. 20 dkg feta típusú sajt
2-3 szál újhagyma
kb. 20 db kapribogyó (a bimbó, nem a termés)
kevés tojás (ragasztáshoz és mázoláshoz)

 

Begyújtjuk a sütőt (kb. 200 fokra), elővesszük a nagy tepsit, és ráteszünk egy sütőpapírt vagy tepsiszilikont. 
A leveles tésztát 2 db álló tájolású A4-es méretű (azaz 30 cm magas és 20 cm széles) lapra nyújtjuk ki, majd a két lapot éles késsel vízszintesen 3-3 felé vágjuk, így végül összesen 6 db 10 cm magas és 20 cm széles tésztacsík van előttünk. 
A két újhagymát nagyon vékonyra karikázzuk. 
A tojást beleütjük egy zárható tálkába úgy, hogy a sárgája ne sérüljön. 
Visszatérünk a tésztához: rámorzsoljuk a fetát a tésztalapok bal oldalának a közepére (felesleges túlságosan elaprózni), és mindegyikre rádobunk egy kis hagymát és kapribimbót. A halom körüli tésztát körbeecseteljük tojásfehérjével, a tésztacsík jobb oldalával befedjük a töltelékes bal oldalt, és az egészet körbe jól összenyomkodjuk, hogy a töltelék majd ne folyjon ki. 
A 6 batyut betepsizzük, a tojást felverjük és megkenjük vele a batyu tetejét. Kb. 20-25 perc alatt sülnek meg. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása