Hozzávalók (1 személyre):
10 dkg spagetti
1 ek olaj
kb 1/4 hagyma
(esetleg 1-2 szelet bacon)
kb. 10-12 dkg fagyasztott kelbimbó
kb. 2 ek mascarpone, ricotta vagy 20%-os tejföl
só, bors, sajt
Persze vannak mindenféle rendes-hagyományos-klasszikus olasz tésztareceptek, de ebből nem következik az, hogy ne lehetnek kb. bármit tésztával kombinálni.
Feltesszük a tésztavizet forrni. Közben vékonyan felcsíkozzuk a hagymát, felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben, rádobjuk a hagymát, (felkockázzuk a bacont és hozzáaadjuk,) megfelezzük a kelbimbót, azt is bedobjuk a serpenyőbe, és az egészet megsütögetjük (a kelbimbó nyugodtan odapirulhat, de persze ne égjen meg). Mehet alá egy kevés víz is, hogy ne égjen oda, és közben sózzuk-borsozzuk.
Amikor felforrt a víz, megsozzuk, beletesszük a spagettit és megfőzzük.
A kelhez hozzákeverjük a mascarponét/stb., ha kell, lenyúlhatunk pár kanalat a spagetti főzővízéből is.
Az elkészült spagettit leszűrjük, ráöntjük a kelbimbós szószt, és megszórjuk parmezánnal.