Kb. 3 adaghoz:
1 hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
(esetleg 2-3 ek felkockázott bacon)
1 tv paprika
olaj
150 g rizs
víz
1-2 babérlevél
só
1 doboz bab (konzerv)
1 paradicsom
bors
Felkockázzuk a hagymát és a paprikát, a rizst szűrőbe tesszük és folyó víz alatt megmossuk. Egy kis olajon (kb. 2-3 ek) üvegesre pároljuk a hagymát (és adott esetben a bacont), hozzátesszük a paprikát, azt is párolgatjuk, rádobjuk a rizst, megforgatjuk az olajos-hagymás keveréken és leöntjük kb. fél liter vízzel, megsózzuk (kb. 1 kk) és beledobjuk a babérlevelet. Miután a víz felforrt, letekerjük a lángot és majdnem készre főzzük a rizst. A konzervbabot szűrőben lemossuk, a paradicsomot apróra felkockázzuk, amikor majdnem kész a rizs, hozzáadjuk, összekeverjük és úgy kb. 5 perc alatt hagyjuk átmelegedni a babot és a paradicsomot, közben egy kicsit megborsozzuk az egészet.
Ilo receptfüzete
2017.01.24. 21:10
Kubai babos rizs
Elköltöztem a wordpressre!
Címkék: vega paradicsom rizs egytálétel bab vegán
komment
Elköltöztem a wordpressre!