Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2012.11.11. 21:58 lhi

Currys csirke rizzsel

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: csirke ázsia sertés rizs curry főétel

curriscsirke.jpgHozzávalók (kb. 3-4 adag):
1 csirke összes melle kifilézve (de el lehet készíteni sertésből is)
1 közepes méretű hagyma (kb. 10 dkg)
1-2 ek olaj
1,5-2 ek currypor (nem túl csípőset)
0,8 dl kókusztej (egy 165 ml-es fele) vagy (főző)tejszín
fél ek étkezési keményítő vagy liszt (aki biztosra akar menni, használjon ételsűrítőt)
1 kis doboz gyümölcskeverék-befőtt (mediterrán/trópusi gyümölcssaláta és hasonló neveken fut). 

1. A csirke mellét magasságában félbevágjuk, majd vékonyan felcsíkozzuk.
2. Vékony cikkekre vágjuk a hagymát, de fel is lehet kockázni.
Feltesszük a rizst.
3. Egy viszonylag nagyobb alapterületű serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk a csirkemellcsíkokat. (Ha a tűzhely nem elég nagy teljesítményű (ezt abból látjuk, hogy a hús levet ereszt), két adagban pirítjuk meg a húst és a következő lépés előtt az első felét is visszatesszük a serpenyőbe.)
4. Rádobjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk.
5. Rászórjuk a curryport, összeforgatjuk és még mielőtt odakap a currypor, leöntjük kb. 1,5 dl vízzel/száraz fehér borral/befőttlével.
6. Kisebbre vesszük a lángot és kb. negyed óra alatt megpároljuk.
7. Óvatosan (hogy ne keletkezzenek csomók) rászórunk egy kis lisztet/keményítőt, majd ráöntjük a kókusztejet/tejszínt (még óvatosabbak rendes habarást készítenek, azaz először a hideg folyadékban csomómentesre keverik a lisztet és ezt öntik bele). Hagyjuk felforrni.
8. A gyümölcssalit belekeverjük, vagy tálaláskor rátesszük a húsra.
Ha kicsit nagyobb a csirkemell, az egész kókusztejet is ráöntjük, így kicsit több lesz a szósz és kiadósabb a kaja.

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása