Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2012.12.23. 22:08 lhi

Gesztenyekrém palacsintába

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: édesség gesztenye bulikaja

gesztenyekrem.jpgHozzávalók: 
25 dkg gesztenyemassza
kb. 2-3 ek tejszín
1 ek rum (vagy Whisky)
kb. szűk 1 ek cukor

Szombaton hagyományos karácsony előtti palacsintapartinkat tartottuk, amire rumos tölteléket szoktam készíteni: 
Hagyjuk felengedni a fagyasztott gesztenyepürét (lehetőleg olyan vegyünk, ami nem babból áll és nincs benne sem édesítőszer, sem egyéb ízesítés), villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a rumot, fél ek cukrot és 1-2 ek tejszínt és megkóstoljuk, hogy elég édes-e. Annyi tejszínt adunk hozzá, hogy kb. olyan sűrű legyen, mint a majonéz. Jót tesz neki, ha kicsit állni hagyjuk. 
Kati ricottávval keverte a túrótöltelékét, amitől nagyon finom krémes lett, a palacsintát Zoli készítette és sütötte. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása