Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2013.03.26. 10:51 lhi

Currys csicseriborsós csirke (egytál)

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: csirke ázsia gesztenye egytálétel curry csicseriborsó

csicseriscsirke02.jpgHozzávalók:  
(2 nagy vagy 4 kis adag)
2 egész csirkecomb
3 ek olaj
1 nagy hagyma
kb. 1 ek currypor
1 dl víz
kb. 5 szem szegfűszeg
fél ek só
kb. 15 dkg száraz csicseriborsó (vagy 1 konzerv)
kb. fél kilo krumpli
1 dl tejföl vagy tejszín

Ez a kaja a legfrissebb Stahl Judit-féle magazinból van, csakhogy semmi nincs úgy, mint az eredetiben (gesztenye helyett csicseriborsó, csirkemelldarabok helyett combok) :-).
- Ha száraz csicseriborsóval dolgozunk, azt egy bő éjszakára vízben áztatjuk.
- Kettévágjuk a combokat és megmossuk őket. Egy nagy lábosban felforrósítjuk az olajat és nagy lángon megpirítjuk a combokat, közben durvább kockákra daraboljuk a hagymát.
- Amikor nagyjából megpirult a csirke, mellédobjuk a hagymát és kicsit párolgatjuk.
- Rádobjuk a curryport, megforgatjuk, és még mielőtt leégne, felöntjük az egészet vízzel.
- Beletesszük a szegfűszeget, a sót és a beáztatott csicseriborsót (áztatóvíz nélkül), és lefedve kis lángon pároljuk.
- Meghámozzuk és nagyobb kockára (kb. 4 centisre) daraboljuk a krumplit.
- Kb. 20 percnyi párolás után beledobjuk a krumplit és további 20-25 percig pároljuk.
- A végén hozzákeverjük a tejfölt/tejszínt (kókusztejet is lehetne); aki szeretné, be is habarhatja.

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása