Hozzávalók 2 adagra:
Kb. 15 dkg szalagmetélt
1/2 kínai kel, vagy 1 kisebb kel, vagy egy kis sima tavaszi zsenge káposzta
1-2 sárgarépa
1/2 vöröshagyma
napraforgóolaj vagy szezámolaj vagy a kettő vegyesen
világos (light) szójaszósz (erről itt)
1. Feltesszük a tésztavizet és megfőzzük a tésztát. Még praktikusabb, ha maradt előző napról.
2. A hagymát nagyon vékony cikkekre vágjuk. A sárgarépát gyufaszálakra daraboljuk ("julienne", ha valaki szakszerűen akarja): vékonyan felkarikázzuk srégen, majd az ovális karikákat felcsíkozzuk. A kínai kelt hosszában félbevágjuk és laskára vágjuk (a zsengébb részt nagyobbra, a torzsásabbat vékony csíkokra vágjuk).
3. Elővesszük a wokot (vagy egy naaagy serpenyőt), beleöntünk kb. fél deci olajat, és nagyon forróra hevítjük (épp hogy ne füstöljön). Mikor már tényleg nagyon forró, beledobjuk a hagymát és a sárgarépát, és kevergetve sütögetjük, majd rádobjuk a kel keményebb részeit és azt is puhára sütögetjük, végül mehet bele a kel zsengébb része is. Megszórjuk kb. 2-3 ek világos szójaszósszal, beleforgatjuk a tésztát, és egy kicsit összesütögetjük (ha a tészta tegnapi, addig, amíg át nem forrósodik). Aki csípősen szereti, az a kellel együtt rádob egy csipet csilikarikát is.
(A képen a sima káposztás verzió szerepel.)