Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2013.10.20. 09:35 lhi

Kínai krumpli sárgarépával

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: ázsia egytálétel sárgarépa burgonya/krumpli szingli adag

kinaikrumpli.jpgHozzávalók (1 adag):  
1 gerezd fokhagyma (vagy zöldhagyma, vagy némi vöröshagyma)
fél tk chilikarika
2 közepes méretű krumpli
1 közepes méretű sárgarépa
olaj. 

Mint látszik, a kínai/koreai konyha sem az a régi-hagyományőrző, hiszen ugyanúgy használják pl. az Amerika felfedezésének köszönhetően számukra is elérhetővé vált burgonyát és a paradicsomot. 

Julienne-re vágjuk a meghámozott krumplit (azaz a burgonyát hosszában nagyok vékonyan felszeleteljük és a szeleteket vékony csíkokra vágjuk) és enyhén sós vízbe beáztatjuk. Közben a répát is felzsüliennezzük (a sárgarépát srégen vékonyan felkarikázzuk (minél nagyobb ellipszis formájú szeletekre), majd ezeket az ellipsziseket szintén gyufaszálra vágjuk). Felaprítjuk a fokhagymát, olajat öntünk a wokba. Amikor az olaj már nagyon forró, rádobjuk a fokhagymát és a chilikarikát, megforgatjuk, lecsöpögtetjük és megszárítjuk a krumplit, majd beleadagoljuk a wokba (ne dobjuk bele egyszerre, mert túlságosan lehűl a wok), kicsit megforgatjuk, közben rádobjuk a sárgarépát is, és az egészet megsütögetjük közepes-kisebb lángon úgy kb. al dentére. Sózni sóval és világos szójaszósszal sózzuk. 
Fontos nem kihagyni a krumpli áztatását, mert enélkül ragacsos lesz. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása