Hozzávalók (1 adag):
1 gerezd fokhagyma (vagy zöldhagyma, vagy némi vöröshagyma)
fél tk chilikarika
2 közepes méretű krumpli
1 közepes méretű sárgarépa
olaj.
Mint látszik, a kínai/koreai konyha sem az a régi-hagyományőrző, hiszen ugyanúgy használják pl. az Amerika felfedezésének köszönhetően számukra is elérhetővé vált burgonyát és a paradicsomot.
Julienne-re vágjuk a meghámozott krumplit (azaz a burgonyát hosszában nagyok vékonyan felszeleteljük és a szeleteket vékony csíkokra vágjuk) és enyhén sós vízbe beáztatjuk. Közben a répát is felzsüliennezzük (a sárgarépát srégen vékonyan felkarikázzuk (minél nagyobb ellipszis formájú szeletekre), majd ezeket az ellipsziseket szintén gyufaszálra vágjuk). Felaprítjuk a fokhagymát, olajat öntünk a wokba. Amikor az olaj már nagyon forró, rádobjuk a fokhagymát és a chilikarikát, megforgatjuk, lecsöpögtetjük és megszárítjuk a krumplit, majd beleadagoljuk a wokba (ne dobjuk bele egyszerre, mert túlságosan lehűl a wok), kicsit megforgatjuk, közben rádobjuk a sárgarépát is, és az egészet megsütögetjük közepes-kisebb lángon úgy kb. al dentére. Sózni sóval és világos szójaszósszal sózzuk.
Fontos nem kihagyni a krumpli áztatását, mert enélkül ragacsos lesz.