Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2014.04.13. 10:38 lhi

Délszláv fasírt (cevapcici)

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: marha sertés mediterrán ételek nagyon egyszerű kaják

csevap02.jpgHozzávalók (kb 12 darabra): 
20 dkg darált hús (vegyes sertés-marha)
nagyobb hagyma fele
fél gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
só, bors
kevés olaj a kisütéshez

A tőlünk délre honos fasírtfélék a formától eltekintve lényegében abban különböznek az ittenitől, hogy nem nyújtjuk a húst zsemlemorzsával. Arról persze lehet vitázni, mi is az eredeti recept (milyen húshoz mennyi hagyma, fokhagyma és pontosan milyen fűszerek, stb.), és az igazán elszántak kétszer hajtják át a húst a darálón. 
Az elkészítés egyszerűbb nem lehetne: 

Apróra vágjuk a hagymát és átnyomjuk a fokhagymát a nyomón (ennek hiányában apróra vágjuk és a kés lapjával jól összenyomjuk). Rádobjuk a darált húsra, megszórjuk sóval (kb. fél tk), borssal, és jól összegyúrjuk az egészet. Ha van időnk, hagyjuk pár órát összeérni, ha éhesek vagyunk, egyből nekilátunk hüvelykujjnyi izéket formálni, amelyeket közepes lángon, nem túl sok olajon kisütünk a serpenyőben. 

Aki Horvátországba jár nyaralni, tudjak, hogy arrafelé nyers hagymakarikákkal és ajvárral (meg sült krumplival) kínálják. Én a salátavacsorámat (levesestányér zöldsaláta) egészítem ki vele. Olyankor szoktam csinálni, amikor bolognai spagettit készítek, mert az útba eső közértben 40 dekás kiszerelésben árulják a vegyes darált húst, így a feléből bolognai lesz, a másik feléből cevap-féle. 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása