Hozzávalók (2 adag):
1 hagyma
2 ek olaj
1 konzerv csicseribrosó
1 hagyma
10 dkg reszelt sárgarépa (zacskóból is jól lesz)
1/3 uborka
5 dkg kecskesajt
1/2-1 ek ecet vagy citromlé
só
bors
1 marék madár- vagy egyéb saláta
Az ötlet egy Stahl Judit-féle szakácskönyvből származik, de abban nincsen se zöldsaláta, se uborka, se sajt, ellenben tonhal, szóval ezen már nincsen copyright.
Az elkészítésben annyi macera van, hogy a hagymát felcsíkozzuk és megpároljuk az olajon. Közben gyufaszálra vágjuk az uborkát, ha nem készen vettük a répát, felcsíkozzuk.
A csicseriborsót szűrőben leöblítjük és beleforgatjuk a még forró hagymába, ahhoz hozzáöntjük az ecetet/citromlevet, majd összekeverjük a többi hozzávalóval (a madársaláta persze még tegnapelőttről maradt). Lehet nagyobb adagot is legyártani, eláll másnapra.