Hozzávalók (3-4 adag):
1/2 deci napraforgóolaj
1 nagy vöröshagyma
40 dkg krumpli
1-2 sárgarépa
1-2 ek currypor (nem nagyon csípős)
víz
1/2 kaliforniai paprika (a piros mutat a legjobban)
1 nagyobb padlizsán
1-2 kis pohár joghurt
- A kaja egyszerűbb nem lehetne: Megpucoljuk és vékony cikkekre vágjuk a hagymát, megpucoljuk és kb. 2 centis kockákra daraboljuk a krumplit és a sárgarépát, feldaraboljuk a paprikát, és a padlizsánt hosszában negyedeljük és vastag szeletekre vágjuk.
- Elővesszük és felforrósítjuk a wokot (vagy egy nagy serpenyőt), beleöntjük az olajat (hogy pontosan mennyi kell, az a serpenyőtől is függ), és ha már nagyon forró (épphogy nem füstöl, ezért is olyan olajat kell használni, ami jól bírja a hőt), beledobjuk és átsütjük a hagymát, majd lassan hozzáadogatjuk a burgonyát (ha egybe dobjuk bele, túlságosan lehűl a serpenyő). Kevergetve sütögetjük egy kicsit, hozzádobjuk a sárgarépát, tovább sütögetjük.
- A wokot lehúzzuk egy pillanatra a tűzhelyről, rádobjuk a curryport, elkeverjük, a wokot visszahelyezzük a tűzre, és aláöntünk egy kevés vizet. Felforraljuk, lefedjük, amikor félig kész, mehet bele a paprika és a padlizsán. Készre pároljuk, és tálaláskor egy kis joghurtot dobunk mellé, ami ellenpontozza a csípősséget.