Hozzávalók:
2 ek liszt
1 ek cukor
1/2 tk sütőpor
1/2 tk vaníliás cukor
3 ek tej (vegánoknak szójából/rizsből)
1/2 ek olaj
1 tk citromlé, ha van
Ebben a sütiben az a jó, hogy azonnal elkészül és nem keletkezik maradék (ami azért is jó, mert nem is áll el). Tele van ugyan az internet szingliadagos mugcake receptekkel és főleg mikrós brownie-kkal, csak az a baj velük, hogy a zöme egy egész tojást ajánl egy adag sütibe, amitől viszont rántotta-mellékíze lesz (nem mintha nem szeretném a rántotta különféle változatait, de az más műfaj).
1. Egy 2 dl-es pohárban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a vaniliás cukrot.
2. Rádobjuk a tejet és az olajat, és csomómentesre összekeverjük (kb. majonéz állagú lesz).
3. 1 percre betesszük a mikróba 100%-on (nálam 800 W).
4. Szórjuk meg kakaóporral, vagy dobjunk rá gyümölcsöt vagy kompótot, esetleg fagyit, és azonnal, még langyosan fogyasszuk.
Persze kakaóporral vagy zöldteával vagy naranccsal is ízesíthető a tészta, és bele lehet keverni gyümölcsdarabokat, mazsolát, ki mit szeret, de ettől megnőhet a sütési idő, ill. több tej kellhet.
A legnehezebb az egészben eltalálni a megfelelő mikrózási időt, hogy át is süljön a tészta, de ne legyen kemény.