Hozzávalók:
2-3 ek napraforgóolaj
fél kiló krumpli
1 nagy vagy 2 közepes hagyma
2 kisebb cukkini
1 kaliforniai paprika
1 kis doboz kókusztej (vagy tejföl egy kis vízzel, vagy tejszín)
1 doboz csicseriborsó (vagy ennek megfelelő mennyiségű házilag megfőzött csicseriborsó)
currypor vagy currypaszta
- Meghámozzuk a burgonyát és kétcentis kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk és hosszában felszeleteljük, a cukkini végeit levágjuk, hosszában felnegyedeljük és a negyedeket kb. kétcentisre szeleteljük, a paprikát ugyanakkorra vágjuk.
- Minél forróbbra hevítjük az olajat a wokban, beledobjuk a krumplit és kicsit pirítgatjuk (ha kell, lejjebb vesszük a lángot).
- Pár perc után mehet rá a hagyma is.
- Újabb pár perccel később megy utána a zöldség is, ezt szintén kicsit forgatjuk.
- Lehúzzuk a tűzről a wokot, rászórjuk a curryport (kb. 1 ek, célszerű nem csípőset választani), megforgatjuk, majd leöntjük a kókusztejjel. (Ha pasztánk van, a wok közepéről félretoljuk a zöldségeket, kicsit megmelegítjük a pasztát és úgy öntjük fel kókusztejjel.)
- Visszatoljuk a wokot a tűzhelyre, és kis lángon készre pároljuk, de pár perccel a vége előtt hozzáadjuk a csicseriborsót (ha dobozos, szűrőben öblítsük le a főzőtrutyit róla).