Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2016.07.05. 20:27 lhi

Krumplis, csicseriborsós cukkinis curryegytál

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: ázsia zöldség curry csicseriborsó cukkini indiai konyha vegán burgonya/krumpli

Hozzávalók: 
2-3 ek napraforgóolaj
fél kiló krumpli
1 nagy vagy 2 közepes hagyma 
2 kisebb cukkini
1 kaliforniai paprika
1 kis doboz kókusztej (vagy tejföl egy kis vízzel, vagy tejszín)
1 doboz csicseriborsó (vagy ennek megfelelő mennyiségű házilag megfőzött csicseriborsó)
currypor vagy currypaszta 

- Meghámozzuk a burgonyát és kétcentis kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk és hosszában felszeleteljük, a cukkini végeit levágjuk, hosszában felnegyedeljük és a negyedeket kb. kétcentisre szeleteljük, a paprikát ugyanakkorra vágjuk.
- Minél forróbbra hevítjük az olajat a wokban, beledobjuk a krumplit és kicsit pirítgatjuk (ha kell, lejjebb vesszük a lángot).
- Pár perc után mehet rá a hagyma is.
- Újabb pár perccel később megy utána a zöldség is, ezt szintén kicsit forgatjuk.
- Lehúzzuk a tűzről a wokot, rászórjuk a curryport (kb. 1 ek, célszerű nem csípőset választani), megforgatjuk, majd leöntjük a kókusztejjel. (Ha pasztánk van, a wok közepéről félretoljuk a zöldségeket, kicsit megmelegítjük a pasztát és úgy öntjük fel kókusztejjel.) 
- Visszatoljuk a wokot a tűzhelyre, és kis lángon készre pároljuk, de pár perccel a vége előtt hozzáadjuk a csicseriborsót (ha dobozos, szűrőben öblítsük le a főzőtrutyit róla). 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása