Kaják hétköznapokra, pepecselés nélkül

Ha jobban szeretsz enni, mint főzni.

A régi recepteket az új helyen találod!

Ilo receptfüzete

2016.01.10. 15:26 lhi

Spenótos vöröslencse

Elköltöztem a wordpressre!

Címkék: ázsia lencse spenót vega vöröslencse indiai konyha vegán

voroslencse01.jpgHozzávalók: 
2 ek kis semleges ízű olaj vagy vaj vagy tisztított vaj
1 vöröshagyma
1 ek currypor (ízlés szerint enyhe vagy csípős)
20 dkg vöröslencse
2 dl víz
1/2 zacskó bébispenót
1 kis doboz kókusztej (165 ml-es)

Felkockázzuk a hagymát és megpároljuk az olajon/vajon.
Közben megmossuk és a lencsét.
A hagymát lehúzzuk a tűzről és beleforgatjuk a curryport, majd a lencsét. 
Ráöntjük a kókustejet és a 2 dl vizet, lefedjük, és kis tűzön kb. 20 perc alatt megfőzzük. 
Közben megmossuk a spenótot, és ha nem annyira "bébi", azaz nem olyan zsenge a szára, akkor azt levágjuk. 
Amikor nagyjából megfőtt a lencse, beleforgatjuk a spenótot, és pár percig összeforraljuk. 
(Ez egyébként egy Stahl Judit-os recept, kis módosítással.) 

komment

Elköltöztem a wordpressre!

süti beállítások módosítása