Hozzávalók:
2 ek kis semleges ízű olaj vagy vaj vagy tisztított vaj
1 vöröshagyma
1 ek currypor (ízlés szerint enyhe vagy csípős)
20 dkg vöröslencse
2 dl víz
1/2 zacskó bébispenót
1 kis doboz kókusztej (165 ml-es)
Felkockázzuk a hagymát és megpároljuk az olajon/vajon.
Közben megmossuk és a lencsét.
A hagymát lehúzzuk a tűzről és beleforgatjuk a curryport, majd a lencsét.
Ráöntjük a kókustejet és a 2 dl vizet, lefedjük, és kis tűzön kb. 20 perc alatt megfőzzük.
Közben megmossuk a spenótot, és ha nem annyira "bébi", azaz nem olyan zsenge a szára, akkor azt levágjuk.
Amikor nagyjából megfőtt a lencse, beleforgatjuk a spenótot, és pár percig összeforraljuk.
(Ez egyébként egy Stahl Judit-os recept, kis módosítással.)